برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید

تاریخچه

کتابخانه دانشکده پزشکی از سال 1370 فعالیت خود را آغاز نمود و در طبقه اول دانشکده پزشکی ارومیه با زیر بنای مفید 723 متر مربع واقع گردیده است. در حال حاضر بیش از 500 دانشجو در مقطع دکترای عمومی پزشکی و کارشناسی ارشد رشته‌های تحصیلی فیزیولوژی، ‌‌بیوشیمی، تغذیه، فیزیک پزشکی، میکروب شناسی و... خدمات کتابخانه ای را به صورت چاپی و الکترونیکی ارائه می کند. این کتابخانه دارای بخش های امانت، مخزن کتاب، نگهداری و آرشیو پایان نامه ها، مرجع و نشریات ادواری است .علاوه بر سالن مطالعه داخلی، دو سالن مطالعه مجزای خواهران و برادران برای استفاده دانشجویان عزیز و مراجعین محترم در نظر گرفته شده است. مجموعه کتابخانه دانشکده دارای امکانات مناسب گرمایشی و سرمایشی بوده ودر سال 94-95 با افزایش و انتقال حجم زیادی از مجموعه کتب علوم پایه کتابخانه مرکزی سابق دانشگاه و ترمیم سیستم روشنایی و تجهیزات محیطی بهینه سازی شده است. کتابخانه دانشکده پزشکی از نرم افزار جامع کتابخانه آذرخش بهره می برد، جستجو و اطلاع رسانی منابع از طریق اینترنت و سایت دانشگاه و نیز لینک  بانکها و پایگاههای اطلاعاتی تخصصی پزشکی امکان پذیر است. کتابخانه دیجیتال دانشگاه پایگاهی است که از طریق آن واز لینک صفحه اول سایت دانشگاه می توان به مجموعه ای ازمقالات، کتب، پایان نامه ها و سایر منابع موجود در آن دسترسی یافت. سیستم کتابخانه به منظور تحقق فلسفه استفاده حداکثری از منابع، تشویق و افزایش انگیزه کتاب خوانی  به صورت قفسه باز بوده و دانشجویان و مراجعین  علاوه بر راهنمایی کتابداران و استفاده از نرم افزار کتابخانه برای جستجوی منابع، به صورت مراجعه  مستقیم  به مخزن نیز می توانند منابع مورد نظر خود را انتخاب نمایند. کتابخانه به کلیه کتابخانه های دانشگاه، شامل دانشکده ها و مراکز آموزشی و درمانی و به تمامی دانشجویان و اساتید ارجمند رشته های مختلف دانشگاه ارایه خدمت می نماید. مجموعه کتب و منابع چاپی کتابخانه بیش از 33000 جلد می باشد و علاوه برآن مجموعه الکترونیک نشریات اشتراکی دانشگاه  در حدود ۱۵۷عنوان در زمینه های علوم پایه و بالینی است، که همواره مورد ارزیابی، سفارش منابع جدید و بروزشدن است. سیستم رده بندی کتب و منابع در کتابخانه بر اساس رده بندی کتابخانه ملی پزشکی آمریکا می باشد.

 

رسالت و اهداف

هدف اصلی کتابخانه تأمین منابع اطلاعاتی و ایجاد امکان دسترسی به این منابع جهت استفاده و پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی اعضای محترم هیأت علمی، دانشجویان و کارشناسان محترم می‌باشد.

 

چشم انداز

این کتابخانه در نظر دارد با ارائه کامل‌ترین و به روزترین مجموعه از منابع چاپی و الکترونیکی موجب ترغیب و تشویق جامعه استفاده کننده برای بهره‌مندی از آن گردد و با ارائه آموزش‌های دوره‌ای کامل، امکان استفاده سریع و آسان و دسترسی به منابع الکترونیک را در پایگاه‌های اطلاعاتی را فراهم آورد تا جامعه استفاده کننده آن بتوانند به صورت بهینه از این منابع در راستای تحقق اهداف آموزشی و پژوهشی استفاده نمایند.

مجموعه سازی، سازماندهی ونگهداری منابع چاپی و الکترونیکی معتبر در حوزه علوم پزشکی و آموزش و تقویت مهارت های اطلاع یابی دانشجویان واعضای هیئت علمی دانشگاه، فراهم آوری دستیابی و به کار گیری انواع منابع اطلاعاتی بر اساس احترام به اولویت ها وانتظارات مراجعان وعادات حرفه ای آنان و جلب رضایت مراجعه کننده از طریق انتقال منابع و پاسخگویی با کیفیت مناسب از اهم اهداف کتابخانه می باشد.

ایجاد محیطی صمیمی و دوستانه در کتابخانه به منظور پاسخگویی به نیازهای آموزشی وپژوهشی کاربران دانشگاه ودیگر مجامع علمی و دانشگاهی کشور به کار گیری استانداردهای علوم کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی در اجرای کلیه امور کتابخانه آموزش و ارتقاء سطح دانش کتابداران و اطلاع رسانان دانشگاه به طوری که به بهترین نحو پاسخگوی نیازهای اطلاعاتی کاربران دانشگاه باشد.

 

معرفی جامعه استفاده کننده:

· اعضای هیات علمی دانشگاه

· دانشجویان دانشگاه در تمام مقاطع پزشکی، کاردانی، کارشناسی، تحصیلات تکمیلی

· کلیه ی کارکنان دانشگاه

 

بخشها و امکانات

بخشهای کتابخانه: مخزن(235 مترمربع)، مرجع(41 متر مربع)، نشریات(21 مترمربع)، پایاننامه ها(41 متر مربع)، آرشیو نشریات(21 متر مربع)، بخش فنی و فهرست نویسی(16 متر مربع)، آماده سازی(38 متر مربع)، سالن مطالعه خواهران(65 متر مربع)، سالن مطالعه برادران(45 متر مربع)، محل مطالعه اعضای هیات علمی، فضای اختصاص داده شده برای کارکنان و امانت،(38 متر مربع)، انباری(11 متر مربع)، سالن کامپیوتر(200 متر مربع)، تمام فضای کتابخانه دارای سیستم روشنایی مناسب، سرمایش و گرمایش می باشد.

 

آشنایی با بخش های کتابخانه

مخزن کتابخانه:

شامل کتاب‌های مورد نیاز در زمینه‌ی گرایش‌های مختلف علوم بهداشتی است که بر اساس رده‌بندی کتابخانه ملی پزشکی آمریکا به نظم درآمده و به صورت سیستم باز (قابلیت دسترسی مراجعین به قفسه های کتاب) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

نوع مخزن:

قفسه باز می باشد.

 

بخش امانت:

انجام امور مربوط به ثبت نام اعضا و امانت منابع و بازگشت آنها به وسیله نرم افزار و پاسخگویی به سوالات مراجعین که در قسمت ورودی کتابخانه قرار گرفته است.

 

تعداد اعضاء فعال کتابخانه در بازه زمانی 6 ماهه:

9279 عضو

 

بخش مشاوره اطلاعاتی:

حضوری: از طریق حضور در محل کتابخانه

دیجیتالی: شامل میزمرجع مجازی، پرسش از کتابدار

 

ساعات کار کتابخانه:

ساعات کاری کتابخانه: 15.30 – 8  همه روزه بجز پنجشنبه و جمعه (سالن های مطالعه آزاد تا ساعت 18 عصر جهت استفاده دانشجویان عزیز باز است).

تنظیمات قالب